Mnogo ljudi v življenju opravlja delo, ki jih ne veseli in izpolnjuje. Pasivno čakajo na boljše dni, da se bodo stvari uredile same od sebe.

adult backlit beach 320007

Vam je to znano? Če je tako, si preberite spodnji članek.

Zaradi svoje pasivnosti so ujeti na vedno enakem delovnem mestu, brez možnosti napredovanja, povišice,.. Plača sicer ni nujno minimalna, vendar prav tako ne omogoča lagodnega življenja.

Prvi napotek je, da začnete iskati zaposlitev, ki vam bo predstavljala več kot le denar. S sledenjem zaposlitvam, ki vas veselijo in omogočajo razvoj vaših talentov, boste veliko hitreje strokovno napredovali, saj vam ne bo težko vložiti več energije in časa v razna izobraževanja in usposabljanja, prav tako pa boste z zaradi večje motivacije lahko naredili več z manj napora.

Vprašajte se, kaj je vaše življenjsko poslanstvo?

Za pomoč zaprosite ljudi, ki so vam blizu in vas dobro poznajo. Vprašajte jih, kaj oni mislijo, da bi bila idealna zaposlitev za vas. Pogosto vas vaši bližnji vidijo bolj objektivno, kot se lahko vidite sami.

In kako uresničiti vaše cilje/poslanstvo?

1. Strahovi vas oddaljujejo od vaših ciljev

Naj vas vaši strahovi ne ovirajo. Ljudje pogosto porabijo večino svoje psihične energije zaradi strahu pred tem, kaj lahko gre narobe, čeprav se večina teh strahov nikoli ne uresniči. Zato se rešite svojih strahov in lažje boste sledili svojim sanjam.

2. Pasivno čakanje na svoje sanjsko delo/zaposlitev

Nagnjeni smo k temu, da sledimo liniji najmanjšega odpora, zato mnogokrat čakamo, da nam bo sanjska zaposlitev položena pred vrata. Žal pa temu ni tako, morali se bomo zazreti vase in ugotoviti, kaj nas resnično veseli in nato aktivno slediti svojemu cilju.

3. Če niste srečni, ukrepajte

Seveda ni vedno primerno ukrepati tako, da takoj pustite zaposlitev, ki vam omogoča preživetje. Je pa dobro začeti razmišljati v to smer in se pripravljati na spremembo. Odkrijte svoje želeno delo in vložite energijo v uresničevanje tega cilja. Izobražujte se, preverite, kje lahko delate to, kar si želite.

4. Bodite vztrajni

Mnogokrat bo trajalo mesece, morda celo leta, da boste spoznali svoje poslanstvo in ga začeli udejstvovati, zato ne odnehajte in se nikar ne vrnite na linijo najmanjšega odpora.