Mrežni marketing, o katerem smo pisali v našem prejšnjem prispevku, ni edina možnost za zaslužek z domačega naslonjača. Velika večina oglasov na številnih socialnih omrežjih, kjer so objavljena dela, ponujajo tudi zaslužek »s preprostim klikanjem«. Pa je res vse tako preprosto?
delo od doma»S klikanjem oglasov lahko le z nekaj urami dnevno zaslužite tudi do 2000 evrov na mesec. Vse kar potrebujete, je vas čas, internet, računalnik in osnovno znanje angleščine!«

Zaslužek na podlagi podobnega oglasa za delo med drugim ponuja oglaševalska platforma PaidVerts. S klikanjem različnih oglasov na njihovi strani služite t. i. BAP točke, ki vam prinašajo denar. Več točk kot imate, na višjem nivoju ste in tako tudi več služite. Investicija ni potrebna, je pa priporočljiva za tiste, ki želijo hitro priti na višji nivo in tako hitro zaslužiti – vložek 1 dolarja vam denimo prinese 50 klikov na vašo povezavo, banner prikaze ter 3100 BAP točk, ki se spreminjajo v polminutne oglase.

Na dan se sicer pred vami v samem začetku preko omenjene platforme pojavi 16 oglasov (kasneje 8), za posamičnega pa po ogledu dobite 25 BAP točk. Na koliko oglasov in v kolikšni vrednosti lahko kliknete, je torej odvisno od točk – ob 1000 BAP točkah so oglasi vredni okrog 1 cent, ko zberete več, denimo 100000 točk, pa več dolarjev dnevno. Za ogled imate 18 ur, sicer so vam točke odvzete, razen v primeru, da se pred tem zavarujete z manjšim denarnim vložkom ali za klik v času odsotnosti poprosite vašega prijatelja oz. znanca.

Kljub temu, da je sistem precej enostaven, denar namreč dobivate dnevno preko sistema PayPal, brez denarnega vložka ne pričakujte velikih zneskov; vsaj ne v kratkem času.

»Želite zaslužiti s pisanjem člankov?«

Kljub temu, da se zdi ideja s pisanjem člankov, katerih teme so opisi potovanj, razmišljanja o svetu, komentiranje aktualnih dogodkov ipd., izredno zanimiva (sploh za tiste, ki ste morda kdaj prej pisali blog), pogosto ne prinese želenega zaslužka. Številni oglasi obljubljajo prihodek glede na število člankov ter glede na oglaševanje. Primer je denimo spletna stran, kjer se »60 % prihodka razdeli med pisce prvih 50 člankov po branosti, ostalo se razdeli za stroške delovanja, vzdrževanja in urednika.« Podjetja pogosto določijo tudi minimalno izplačilo nagrade in pogoje za to; če g