1. Že leta delate na istem delovnem mestu

Veliko ljudi že leta dela v istem podjetju na istem delovnem mestu in čaka na napredovanje. Vendar pa se zelo redko zgodi, da bo šef prišel do vas in vam sam ponudil napredovanje oziroma povišanje plače. Če mislite, da si zaslužite napredovanje, morate iti v akcijo. V najslabšem primeru bo odgovor ne, pa tudi potem vam ni potrebno opustiti te ideje. Morda bo pa naslednjič odgovor pozitiven.

ID 100489276

2. Zasedate delovno mesto z veliko odgovornostjo

Če je vaše delo odgovorno in opravite količino dela, primerno za dva zaposlena, ste vsekakor pripravljeni na napredovanje. Morda se je šef že navadil na vašo produktivnost in je ne opazi več, zato ga morate spomniti na svoje sposobnosti in dosežke.

3. Šef vas sprašuje za vaše mnenje

Vas šef stalno sprašuje za vaše mnenje in predloge? Se obrača na vas tudi med sestanki? To je jasen znak, da šef ceni vaše znanje in izkušnje ter da imate dobre možnosti za napredovanje.

4. Pogosto zastopate sodelavce na sestankih z nadrejenimi

Sestanki so seveda sestavni del poslovanja vsakega podjetja in če ste vi oseba, ki jo sodelavci izberejo, da jih zastopa v pogovorih z nadrejenimi, pomeni da imate vodstvene sposobnosti, saj znate komunicirati tako z nadrejenimi kot s podrejenimi.

5. Čutite odgovornost do sodelavcev in do podjetja

Če na sestankih govorite o dosežkih vašega oddelka ali vaše delovne skupine kot o dosežkih vseh v oddelku ali skupini, ste pripravljeni na napredovanje. Pravi vodja bo vedno skrbel za svoje podrejene in za dobro podjetja.

6. Radi imate svoje delo

Za uspeh morate z veseljem opravljati svoj poklic. Če se zjutraj z veseljem odpravite na delo, ste na dobri poti. Na koncu koncev je entuziazem nalezljiv in prava pot bi bila, da bi nadrejeni s svojim entuziazmom bi morali motivirati podrejene za učinkovitejše delo. Če to drži za vas, ste primerni za napredovanje, saj lahko s svojim zgledom pripomorete k produktivnosti v podjetju.