Novinarstvo / pisanje prispevkov za splet in tiskan medij
Novinarstvo / pisanje prispevkov za splet in tiskan medij
  • 21/06/2014

Moje ime je Neža Oder in že drugo leto študiram novinarstvo v Ljubljani na Fakulteti za družbene vede. Pred tem sem obiskovala Splošno gimnazijo Slovenj Gradec.

Skozi gimnazijska in študentska leta sem poizkušala iskati počitniška dela v najrazličnejših strokah, da bi pridobila čim več izkušenj na različnih področjih. Navedla sem dve deli, ki sem jih v preteklih dveh letih opravljala preko študentskega servisa.

V septembru 2012 sem delala pri podjetju Korposvet Andreja Oder s. p., kar je zajemalo predvsem delo v pisarni ter pomoč pri raznih opravilih v skladišču. Pri delu sem od blizu spoznala delo v večjem podjetju, trenirala v programih Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel) in uporabi svetovnega spleta ter pridobila izkušnje v skupinskem delu (vzpostavljanje delovnega odnosa in soustvarjanje delovnih projektov).

Od marca 2012 do julija 2012 sem delala pri podjetju Aqua Viva d. o. o. v prodaji na domu. Tu sem pridobila izkušnje iz dela na terenu, komunikacijske spretnosti ter sposobnost opazovanja, koncentracije, empatičnega poslušanja ter organizacije.

Poleg navedenih znanj in kompetenc zelo dobro razumem, govorim in pišem angleško (C1, samostojni uporabnik).

Med 2000 in 2012 sem trenirala odbojko pri Odbojkarskem klubu Mislinja, igrala pa sem tudi za Slovensko žensko kadetsko reprezentanco. Dosegala sem uspehe tako na državni (kadetska, mladinska, članska tekmovanja, Liga, Pokal), evropski (OFEM 2011 v Trabzonu, Turčija) in svetovni ravni (ICG San Francisco; ICG Atene).

Zaključeno imam Glasbeno šolo Slovenj Gradec, kjer sem se izobraževala iz klavirja ter glasbene teorije.

Poleg del preko študentskega servisa sem se večkrat vključevala v razna organizacijska dela v domačem kraju (Mislinja) ter sodelovala pri raznih revijah (Ekipa, Naša občina) z raznimi prispevki. Trenutno sodelujem pri organizaciji novega lokalnega društva MAD (Mladinsko alternativno društvo), pod katerim želimo izdajati tudi revijo, katere prvi izvod naj bi izšel septembra.

Moji cilji se trenutno precej vrtijo okrog društva in revije, sama pa se vidim pri delu v medijih. Najraje bi delovala kot novinarka v tisku ali na spletu, tematsko pa me predvsem zanimata umetnost, kultura ter razne avantgardne tematike. Rada raziskujem in sem na tekočem z dogajanjem, sem zelo učljiva in odprta za novosti, rada bi vedela in znala čim več.

 

Kategorija
E-naslov
Telefon
051637804

Izobrazba

Študentka novinarstva @ Fakulteta za družbene vede (Novinarstvo, UNI)
Okt 2012 — Trenutni

Izkušnje

Prodaja na domu @ Aqua Viva d. o. o.
Mar 2013 — Jul 2013
Pisarniška dela @ Korposvet Andreja Oder s. p,
Sep 2012 — Sep 2012

Kontaktiraj kandidata

Kontakt