1. Zaveda se vaših potreb in to jasno navede v prijavi na delovno mesto

Če kandidat resnično želi delati v vašem podjetju, si bo vzel čas, da preveri vse javno dostopne informacije, ki so na voljo. Ob tem se bo pozanimal, kakšne lastnosti delavca želite, tako da bo že iz prijave razvidno, če se je kandidat prijavil.

ID 100415565

2. Ne zanika svojih pomanjkljivosti, hkrati pa jih predstavi kot potencialne priložnosti

Med najpomembnejšimi pokazatelji potenciala uspeha je zmožnost priznavanja in zavedanja svojih pomanjkljivosti in zmožnost pretvarjanja le teh v priložnosti za rast. Kandidat mora vedeti, katera znanja in kompetence mu manjkajo, prav tako pa mora posedovati znanja, da bo kljub temu kvalitetno opravljal svoje delo.

3. Odda prijavo, ki izstopa

Kandidat z velikim potencialom ve, da se na vaš razpis prijavlja veliko kandidatov, zato bo poskrbel da si boste njegovo prijavo zapomnili. Morda vam bo poslal video predstavitev, ali pa vas poklical, kljub temu, da zbirate prijave le po elektronski pošti.

4. Je pristen

Le redki kandidati se bodo pokazali svoj pravi jaz in obnašali pristno na zaposlitvenem razgovoru. Vam deluje pristno? Lahko se zgodi, da vas določene prijave navdušijo, a po razmisleku vseeno vidite , da to ni to, kar ste iskali. Pristen kandidat se bo predstavil v svoji resnični podobi in ne bo skrival svojih pomanjkljivosti oziroma poveličeval svojih pozitivnih lastnosti. Tu pa se boste morali zanesti na sposobnosti lastne presoje. Veliko vam po povedal tudi notranji občutek, če kandidat prilagaja odgovore vašim pričakovanjem, ali pa pove odgovore iskreno, ne glede na vaša pričakovanja.