7 nacinov za uspesno podjetje

Kaj naredi podjetje odličen kraj za delo? Ali so to ugodnosti? Lokacija? Mogoče plačilo? Konec koncev je ključ do ustvarjanja in vzdrževanja visoko uspešne organizacije vzpostavitev zdravega delovnega okolja.

Podjetja, ki dajejo prednost dolgoročnemu uspehu, morajo pokazati, da jim je mar za svoje zaposlene, ne glede na to, ali so člani njihove ekipe ali oddaljeni sodelavci.

Zdravo delovno okolje pa je težko opredeliti, kaj šele udejanjiti ga v praksi – še posebej, če veliko število zaposlenih dela od doma. V članku se bom poglobil, kaj je zdravo delovno okolje, in opisal sedem korakov, kako do njega.

Kako izgleda zdravo delovno okolje?

Medtem ko se nekatera delovna okolja razvrščajo v različne kategorije – kot so ustvarjalna, socialna, ciljno usmerjena in tradicionalna – so najboljša delovna okolja simbioza vseh pozitivnih elementov vseh teh vrst.

Fantastično delovno okolje slavi po inovativnost in individualnosti. Spodbuja sodelovanje in timsko delo, hkrati pa zaposlenim zagotavlja fleksibilnost in avtonomijo, ki jo potrebujejo za doseganje svojih osebnih ciljev.

Zdravo delovno okolje je tudi varno, tako psihično kot fizično. Organizacije z odlično etiko podpirajo dobro počutje zaposlenih in sprejemajo vsa ozadja. Njihovi vodje so pregledni glede tega, zakaj se sprejemajo odločitve, in priznavajo zaposlene, ki vsak dan živijo v skladu z vrednotami podjetja.

7 načinov za vspostavitev zdravega delovnega okolja

Ustvarjanje in vzdrževanje zdravega delovnega okolja zahteva zmagovalno strategijo. Predstavljamo Vam sedem najboljših praks, ki jim lahko sledite, da začnete spreminjati kulturo vaše organizacije na bolje.

1. Dajte svojim zaposlenim glas

Povratne informacije so eno najdragocenejših daril, ki jih lahko dobite od svojih zaposlenih.
Zagotavljanje priložnosti zaposlenim, da izrazijo svoja mnenja, vam omogoča, da ugotovite, kako jim lahko pomagate do uspeha. Toda za ustvarjanje teh priložnosti in izmenjavo povratnih informacij potrebujete pravo tehnologijo.

Kadrovska orodja, ki jih poganja umetna inteligenca in mesečne ankete olajšajo prehod z letnih anket – ki ne vodijo v pravočasno ukrepanje – na razvijajoče se pogovore z zaposlenimi v realnem času. Tako je enostavno določiti in rešiti najbolj pereče težave vaše organizacije.

Poiščite platformo za vključevanje zaposlenih, ki vključuje takšne funkcije, da bi poenostavili pretok informacij in idej zaposlenih do vodilnih kadrov.

Vendar je pridobivanje povratnih informacij le prvi korak. Neukrepanje na podlagi rezultatov ankete vodi v nižjo zavzetost kot če sploh ne bi anketirali.

Da bi zaposlenim pokazali, da so njihovi glasovi dejansko pomembni – in jih ohranili motivirane, da delijo tisto, kar v resnici mislijo – spodbudite vodje, da ustvarijo akcijske načrte kot odgovor na povratne informacije v sodelovanju s svojimi ekipami.

Vodje lahko gostijo skupinske seje, da pregledajo