Čeprav se na prvi pogled pogosto zdi, da je uspeh malih podjetji v veliki meri odvisen od sreče pa so v večini primerov za propad podjetja krive podobne napake in slabe poslovne odločitve.

ID 100445024

1. Prehitra rast

Seveda si vsi želimo, da bi naše podjetje kar najhitreje raslo, vendar je prehitra rast lahko usodna napaka. Prehitra rast nas lahko finančno pokoplje, saj smo zaradi želje po povečevanju proizvodnih zmožnosti prisiljeni v velike investicije v opremo in hkrati v novo zaposlovanje. Že en neuspel večji posel pa nam lahko uniči naše podjetje.

2. Premajhna pozornost na finance

Hitro se lahko zgodi, da zabredete v finančne težave, če nimate stalnega vpogleda v denarni tok podjetja.

3. Prevelika potrošnja

Veliko malih podjetnikov zelo hitro potroši začetni kapital podjetja, predvsem zaradi neizkušenosti. Priporočamo vam, da poiščete nasvet pri izkušenih podjetnikih, da boste bolje razporejali svoje izdatke.

4. Ni rezervnega kapitala

Kadarkoli nas lahko presenetijo nepričakovani izdatki. Lahko da moramo investirati v dodatno opremo, nove zaposlitve, ali pa imamo problem z neplačniki. Da boste lažje preživeli takšna obdobje, je nujno, da imate vedno na zalogi nekaj rezervnega kapitala.

5. Slaba lokacija

Pri izboru lokacije našega podjetja moramo biti pozorni na prometno povezanost, primernost lokacije za našo dejavnost (dostopna lokacija za stranke) ter količino konkurenčnih podjetji v bližini.

6. Nekvalitetna storitev

Nekvalitetna storitev vas bo na dolgi rok zagotovo uničila. Poskrbite za kvaliteto vaših storitev oziroma izdelkov. Izvajajte notranjo kontrolo kvalitete.

7. Neustrezen poslovni načrt

Dober poslovni načrt vas bo usmerjal, da bo vaše podjetje postopno in zdravo raslo. Opredelite finančni plan, tržni načrt, preučite konkurenco ter na podlagi tega naredite svojo strategijo razvoja podjetja.

8. Neučinkovit marketing

Brez marketinga ni prodaje, tako da poskrbite, da bodo vaše potencialne stranke vedele za vas. Tudi če za marketing ni na voljo veliko denarja, lahko poskrbite za promocijo preko spleta, s pomočjo družabnih omrežji,..

Vedno z enim očesom spremljajte, kaj dela vaša konkurenca. Poskrbite, da bodo vaše usluge vsaj tako dobre kot pri konkurenci in iščite načine, kje ste lahko še boljši.