Najboljši način za napredovanje v vaši poslovni poti je, da postanete spoštovanja vredna oseba, vendar smo mi sami največja ovira pri dosegi tega cilja. Zato vam podajamo nekaj nasvetov, da boste spoštovani tako iz strani svojih zaposlenih kot od poslovnih partnerjev.

ID 10089790

1. Veseli bodite tudi negativnih povratnih informacije

Kljub vašim najboljšim namenom in trudu boste kdaj slišali negativno kritiko vašega dela oziroma načina vaše komunikacije. Zato se ne trudite dajati videza popolnosti, saj boste s tem izgubili veliko časa in energije na nepomembnih opravkih, medtem pa vam lahko po vodi splavajo odlične poslovne priložnosti.

Zavedajte se, da večinoma kritike niso osebne narave. Pogosto je kritika konstruktivna in vzemite jo kot tako, da vas spodbudi k boljšemu delovanju v prihodnje. Ne dopustite, da prevlada vaš ego.

Čeprav je težko sprejeti kritiko, ko ste dali vse od sebe, da bi stvar opravili kar se da kvalitetno, ne smete dopustiti, da bi kritika vplivala negativno na vaše delo. Zavedajte se, da je perfekcionizem prej slabost kot prednost, zato brez strahu sami povprašajte vaše stranke za povratno informacijo. Tako boste pokazali, da vam ni vseeno za zadovoljstvo vaših strank, hkrati pa boste dobili uporabno informacijo za boljše delo v prihodnje.

2. Nazivi in dosežki so lahko tudi ovira

Naj vam vaše diplome, priznanja in drugi nazivi ne služijo za rast vašega ega. Bodite to kar ste in delujte po vaših najboljših močeh. Naj vaše kvalitetno delo, pokaže česa ste sposobni in koliko ste vredni v poslovnem smislu.

3. Vaša samozavest naj služi tudi drugim, ne le vam

Prava mera samozavesti vam lahko zelo pomaga pri vaši poslovni uspešnosti. Bolj kot se zavedate svojih sposobnosti, ob tem pa tudi pomanjkljivosti, bolj boste sproščeni v svojem profesionalnem nastopu in s tem tudi bolj učinkoviti in ciljno usmerjeni, ker ne boste izgubljali energije s tem, kako vas vidijo drugi.

Z boljšo samozavestjo boste tudi lažje mislili na potrebe drugih, ne le na lastne potrebe, zato boste bolje sodelovali tako z vašimi zaposlenimi kot s poslovnimi partnerji.