Težko je dati svojim zaposlenim avtonomijo, če jim ne zaupate. Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko naredite, da jim pomagate zaslužiti vaše zaupanje.

Zaupanje v zaposlene je mogoče podpreti le z uspešnostjo in rezultati. Z drugimi besedami, vaši zaposleni si morajo zaslužiti vaše zaupanje. Narediti morate prvi korak in pustiti, da njihovo delo naredi vse ostalo.

negotiation

Vsi zaposleni ne želijo avtonomije

Raziskave so pokazale, da večina zaposlenih meni, da je njihova avtonomija pomembna. Preden boste dali avtonomijo, poskrbite, da jo boste dali nekomu, ki jo bo upošteval kot rezultat – ne nekomu, ki se bo počutil prestrašen ali vas zapustil.

Samostojnost za prikaz velike slike

Del avtonomije je pogled na celotno sliko. Pokažite svojim zaposlenim, kaj pomeni hoditi v vaših čevljih. Pojasnite, katerim omejitvam ste podvrženi. Ne poskušajte jih “zaščititi” pred vašo realnostjo. Njihova sposobnost, da vidijo stvari iz vaše perspektive, bodo odpravila trenja v prihodnosti. In čutili boste, da so vaši partnerji, ne pa ljudje, ki samo skrbijo za svoj uspeh in službo.

Najemite trenerja

Sprememba je težka. Spreminjanje vaših navad in organizacijske kulture je najtežja sprememba. Morda ne boste zmogli sami. Lahko se zgodi, da se boste vrnili k “starim načinom”. Najemite trenerja, ki bo delal z vami. Trenerji pomagajo, da se osredotočite na svojo interakcijo z vašo ekipo. Pomagal vam bo določiti pričakovanja in izboljšati komunikacijo. Včasih za to res potrebujete zunanjega svetovalca.

Postavite prave menedžerje

Upravljalni sloj med vami in zaposlenimi lahko razbije vse, kar poskušate doseči. Lahko vztrajate pri zagotavljanju avtonomije zaposlenih, vendar ga lahko srednji vodja odvzame. Po drugi strani je srednji vodja morda boljši pri zagotavljanju avtonomije, kot ste vi. Ko imate prave menedžerje – jim dajte avtonomijo, ki jo potrebujejo, in jim dovolite, da vodijo svojo ekipo.

Bodite dosledni

Najpomembnejša stvar – biti dosleden. Vaše reakcije in interakcije morajo biti skladne 100 % časa. Ne 99 % časa. Če je 1 % časa, ko se vrnete na “stare načine”, izgubite svojo verodostojnost za drugih 99 %. To je kot dieta. Ni pomembno, da ste se zjutraj in med kosilom zelo zavedali svojega vnosa kalorij, če se odločite za večerjo.

 

Če upoštevate teh nekaj nasvetov, kako na začetku svojim zaposlenim dati malo več zaupanja, kot si po vašem zaslužijo, bodo zaposleni delovali korektno in spoštljivo. Začeli jim boste zaupati na podlagi uspešnosti.