Zaposlitveni klubi za mlade

///Zaposlitveni klubi za mlade

Zaposlitveni klubi za mlade

Iskalci zaposlitve, med katerimi je tudi vse več mladih diplomantov, lahko informacije poleg na različnih spletnih straneh, med njimi je denimo portal Zaposlitev.info, dobijo tudi drugod – na različnih delavnicah, predavanjih ipd. Strokovno pomoč pa mladim do 29. leta ponujajo tudi številni zaposlitveni klubi po Sloveniji.

Člani zaposlitvenega kluba Ljubljana-center so se med dogodkom Nova moč morebitnim delodajalcem predstavili kar med vožnjo z električnim avtomobilom.

Eden izmed njih, Ljubljana center, je v preteklem tednu z dogodkom Nova moč zaključil 2. krog srečanj, pohvali pa se lahko z odličnim rezultatom: izmed 15 udeležencev jih je v času srečanj kar 5 dobilo redno zaposlitev. Ostali člani so se v najboljši luči želeli delodajalcem, ki so se odzvali njihovemu povabilu, predstaviti kar tekom nekajminutne vožnje.

Kako zaposlitveni klub deluje?

Mladi iskalci zaposlitve v 4 mesecih s pomočjo klubov pripravijo ustrezen CV ter karierni načrt, spoznavajo različna področja dela ter se soočijo s projektnim vodenjem. Klubi jim omogočajo tudi različne obiske podjetij ter jih v obliki tedenskih srečanj spodbujajo k pozitivnemu razmišljanju, inovativnosti ter k aktivnemu iskanju dela.

Kdo se lahko prijavi v zaposlitveni klub?

V zaposlitveni klub se lahko prijavijo mladi od 20. do 29. leta, in sicer po različnih slovenskih mestih: Ljubljani, Mariboru, na Ptuju, v Kranju, Ravnah na Koroškem, Piranu, Novem mestu, Kočevju, Novi Gorici in Pivki. Za 2. krog prijav ste mladi letos žal že prepozni, svojo srečo pa lahko ponovno poskusite septembra.

2015-01-24T19:59:27+00:00