Senta Jeler iz Krškega je oseba, ki je pred 13-imi leti doživela težjo nesrečo, pri kateri so ji morali amputirati nogo pod kolenom, a vseeno ni izgubila volje do življenja in ostala pozitivna. Svojo srečo je našla v odbojki sede, prav tako pa je tudi na kariernem področju aktivna in sebe vidi kot enakovredno iskalko dela.

senta jeler

Senta Jeler

 

Pozdravljena Senta, pred 13-imi leti ste ostali brez noge a ne tudi brez volje do življenja in tudi kariere. Kaj Vas motivira? Od kje Vam ta pozitivna energija, ki jo je čutiti?

Po prometni nesreči, ki sem jo doživela kot zelo mlado dekle se je moj pogled na življenje zelo spremenil. Od takrat sem veliko bolj hvaležna za malenkosti, ki mi jih ponuja življenje. Ja, bilo je težko vendar sedaj sem se s tem sprijaznila in šla naprej. Nisem vedno pozitivno naravnana. Tudi jaz imam slab dan, vendar se vedno trudim najti v vsakem dnevu nekaj dobrega. Mislim, da se še malo iščem v svetu »odraslih«. Kar zadeva kariere, še vedno iščem delovno mesto na katero bom prihajala z veseljem in bo primerno glede na moje zdravstveno stanje. Motivacijo na vseh področjih črpam iz sebe.

Ste zelo ambiciozna oseba in tudi karierno usmerjena, kjer ste trenutno zaposleni?

Trenutno sem zaključila dodiplomski študij na fakulteti za turizem. Nisem še zaposlena, vendar redno spremljam prosta delovna mesta in objavljene razpise.

Kaj vse ste že delali v preteklosti?

Različna študentska, prostovoljna in druga dela. V preteklosti sem bila kar nekaj let vodja projektov in mednarodnih mladinskih izmenjav preko društva v katerem sem opravljala funkcijo podpredsednice. Kasneje sem bila nekaj let predsednica Mladinskega Sveta Krško. Skozi leta sem opravljala različna študentska dela kot so promocije, delo v strežbi, čiščenje, delo v proizvodnji podjetij ipd. V sklopu praktičnega usposabljanja na fakulteti pa sem se povezala s podjetjem Kmečka zadruga Krško. V podjetju sem opravljala različna dela. Od prodaje izdelkov v vinoteki, vodenje in pomoč pri degustacijah pa vse do sodelovanja pri promocijskih dogodkih.

Ste imeli pri razgovorih za zaposlitev, kdaj občutek, da ste bili zaradi Vaše invalidnosti izključeni?

Do sedaj še nikoli. Nikoli niti nisem želela dajati občutka, da zaradi invalidnosti česa ne zmorem. Ravno nasprotno. Rada menim, da sem zaradi svoje invalidnosti morda še bolj zagnana za delo. Rada ljudem pokažem, da me moja invalidnost ne ovira in pokažem vso svoje znanje in sposobnosti. Sicer pa se situacija z leti spreminja. Sama opazim, da imam danes večje težave z na primer daljšo hojo ali s stanjem na mestu. Tega pred leti ni bilo zaznati.