Spletna trgovina Malinca je ena izmed tistih zgodb o uspehu, ki vse nas spodbuja, da dobra ideja, ljubezen do nečesa ter vztrajnost lahko pripeljejo tudi do rezultatov. Po dobrem letu delovanja je ekipa omenjenega podjetja osvojila nagrado Spletni trgovec leta v kategoriji Hrana in pijača, Malinca pa kljub vedno večjemu številu kupcev ne počiva na lovorikah. Kaj so ključni faktorji uspeha, kakšen kader iščejo v podjetju in kakšni so njihovi načrti za prihodnost, nam je v intervjuju pojasnila Nastja.

Nastja in Andreja pri peki zdravih piškotov

Nastja in Andreja pri peki zdravih piškotov (Vir: osebni arhiv Nastje)

  1. Ste prejemnik laskave nagrade Spletni trgovec leta v kategoriji Hrana in pijača. Kaj vam pomeni takšno priznanje?

Priznanje je pokazatelj, da delamo v pravi smeri in motivacija, da bomo v prihodnje še boljše.

  1. Kako se je pravzaprav začela zgodba o Malinci?

Malinca se je razvila iz moje želje po lastnem podjetju in s tem prosti možnosti za uresničevanje idej, ter iz mojih hobijev (športa in kuhanja). Ker pa sem mnenja, da je delo v timu boljše, sem v to noro idejo, da kljub današnji poplavi trgovin s prehrano ustanovimo še eno, prepričala prijateljico in sošolko na faksu Andrejo. Tako je maja 2013 svojo pot začela Malinca – trgovina in portal z zdravo prehrano in recepti.

  1. Kljub slabim razmeram na trgu, ki se odražajo tudi na področju zdrave prehrane, je vam uspelo z vašo idejo oziroma z vašo nekdaj prostočasno aktivnostjo. Kaj bi označili kot ključne faktorje vašega uspeha?

Osebni pristop in prijazna uporabniška izkušnja. Potem je tu še celovitost ponudbe – vse na enem mestu (recepti, izdelki, nasveti, …) in certificirani, slovenski proizvodi od zaupanja vrednih proizvajalcev. Pripomorejo pa tudi vrednote ekipe Malince – strast, prilagodljivost, hitrost, pogum in zanesljivost.

  1. Kaj bi svetovali ostalim, ki nimajo dovolj poguma za tako velik korak v podjetništvo, kot ste ga naredili sami, vendar o tem premišljujejo?

Naj se lotijo stvari v katerih uživajo, naj se povezujejo med sabo (sam je namreč veliko težje začeti in uspeti), se izobražujejo in sprašujejo. To je ključ do uspeha.

  1. Preko našega portala Zaposlitev.info iščete nove sodelavce. Kakšen osebnostni profil naj bi imeli vaši bodoči sodelavci, seveda poleg ustreznih kompetenc? Na kaj ste najbolj pozorni ob iskanju novega kadra?

Poleg ustrezne izobrazbe in izkušenj so nam pomembni samoiniciativnost, natančnost,

organizaci