Se vam zdi, da vaše trenutno delo postaja malce dolgočasno? Čeprav morda imate urejen delovnik in dobre odnose z nadrejenimi, še ne pomeni, da dosegate vaše karierne cilje. Za vas smo pripravili seznam neverjetnih delovnih mest, za katere morda niti niste vedeli, da obstajajo.

zaposlitve

Profesionalni negovalec mladičev pand: Nedavno je center za zaščito in raziskavo velikih pand objavil delovno mesto negovalca pand, natančneje mladičev. Izbrani kandidat bo za negovanje in crkljanje s temi ljubkimi živalmi plačan 32.000 ameriških dolarjev na leto. Ni slabo, kajne? Novico smo delili na naših družabnih omrežjih in ugotovili, da bi lahko brez težav našli kandidata tudi iz Slovenije.

Preizkuševalec toboganov: Zaposlitev je najbolj primerna za odrasle, ki nikoli niso zares odrasli. Delodajalec First Choice plačuje svojemu zaposlenemu, da preizkusa tobogane po svetu, kjer ocenjuje hitrost, pristanek in druge standarde vodnih parkov.

Preizkuševalec računalniških iger: Zagotovo poznate koga, ki veliko svojega časa posveti računalniškim igram. Mogoče se vam zdi, da svoj prosti čas preživlja nesmiselno, čeprav lahko vadi svoje sposobnosti za kariero preizkuševalca iger. Velika svetovna podjetja, ki se ukvarjajo z razvojem iger, svojim zaposlenim za testiranje iger plačujejo tudi več kot 100.000 evrov letno.

Poklicni popotnik: Lonely Planet, The Big Trip in podobni plačujejo svojim zaposlenim, da so večino časa na potovanjih. V zameno pripravljajo popotniške prispevke, fotografije in recenzije krajev. Plačilo se giblje okoli 50.000 evrov letno, imajo pa tudi plačane stroške potovanja in urejeno zdravstveno zavarovanje.

Preizkuševalec čokolad: Idealna zaposlitev za ljubiteljev čokolade in slaščic. Preizkuševalci čokolad in slaščic so večinoma zaposlenih v velikih podjetjih, ki proizvajajo slaščice in čokolado, pa tudi v velikih trgovskih podjetjih za potrebe tržnih raziskav. Pozor: delovno mesto lahko povzroči sladkorno bolezen.

Preizkuševalec piva: Pitje piva povezujemo večinoma z večernim urami in vikendi, ko je čas za sprostitev, za nekatere posameznike pitje piva predstavlja samo običajni delovnik. V članku britanskega časnika Daily Mail so predstavili edino žensko predstavnico, ki opravlja delo preizkuševalke piva. Zaupala je, da so delovni dnevi med katerimi prejme tudi več kot 30 različnih piv v pokušnjo.

Preizkuševalec kondomov: Žal ta zaposlitev ni redna s polnim delovnim časom, ampak občasna, preden na trg lansirajo nov izdelek. Pri znanem proizvajalcu kondomov so že večkrat iskali osebe, ki bi bile pripravljene preizkusiti nov izdelek proizvajalca in podati oceno. Izbrani posamezniki so kot plačilo prejeli paket kondomov in bonus v višini približno 1000 evrov.

Profesionalni spalec: Delovno mesto je primerno za tiste, ki radi dolgo spite. Delodajalci so večinoma znanstveni inštituti za raziskave vpliva spanja ali testiranja novih vzmetnic ipd. Med delodajalci so se tudi že pojavile hotelske verige, ki so najele osebe, da so preizkusile kvaliteto spanca v njihovih hotelih.

Testni voznik avtomobilov: Sanjska služba za večino avtofanatikov in avanturistov. Za mnoge je delo testnega voznika njihova sanjska služba. Proizvajalci avtomobilov morajo v fazi razvoja novega modela praktično preizkusiti njegovo obnašanje in udobje vožnje na različnih terenih. Tako morajo testni vozniki nov model preizkusiti v različnih situacijah, kot so mestna vožnja, vožnja po avtocesti in v različnih razmerah. Testni voznik na koncu poda mnenje in predloge izboljšav novega modela avtomobila.

Osebni asistent za nakupe in stil: Osebni stilist je zelo dobro plačan poklic, običajno si ga privoščijo bogate in znane osebe. Delovne naloge predstavljajo nakupovanje, predloge stajlingov, s