1. Niste dovolj aktivni

Pri iskanju zaposlitve moramo biti aktivni. Oddajajte prijave na oglase, uporabite veze in poznanstva, prav tako lahko kontaktirate podjetja, kjer bi si želeli delati, kljub temu da nimajo objavljenih razpisov. Nove službo bomo težko našli med ležanjem na kavču in čakanjem, da nam jo najde naša svetovalka na zavodu.ID 100363398

2. Manjka vam strasti

Problem nastane, če se prijavljate na delovna mesta, ki vas v resnici ne veselijo. Kadrovnik lahko hitro prepozna znake, da nimate prave motivacije za delo v njihovem podjetju.

3. Ne znate se tržiti

Med iskanjem zaposlitev je ključna veščina, da se znate prodati. Da bi dobili delo, morate znati predstaviti svoja znanja, izobrazbo, delovne izkušnje ter svoje pozitivne osebnostne lastnosti.

4. Nekvaliteten življenjepis

Prvi korak do zaposlitve je kvaliteten življenjepis, zato naj bo le ta kratek in jedrnat. Vaše izkušnje in izobrazba morata biti vidna že na prvi pogled. Tudi pravopisne napake vas bodo verjetno stale zaposlitve. Priporočamo tudi, da življenjepis rahlo prilagodite glede na zahteve posameznega delodajalca.

5. Niste vzpostavili človeškega stika s kadrovnikom

Kljub vašim kompetencam za zasedbo delovnega mesta imate le minimalne možnosti za zaposlitev, če boste kadrovniku antipatični. Priporočljivo je, da ste na razgovoru prijazni in da se občasno nasmejete.