Na vsakem koraku slišite, kaj morate storiti, da bo vaša poslovna pot kar se da uspešna. Ukvarjajte se s tem, kar vas veseli, bodite prvi na delovnem mestu, delajte več kot drugi,.. So pa še druge stvari, ki vplivajo na to, kako vas vidijo sodelavci, kar pa lahko zelo vpliva na uspešnost vaše kariere.

ID 100349006

1. V novi službi vedno sprejmite povabijo na kavo ali malico. Hitro se lahko zgodi, da vas sodelavci ne bodo sprejeli v kolektiv, če boste zavrnili njihove ponudbe.

2. Ne dajajte vtisa, da ste prezasedeni z delom. Tudi če imate veliko dela, morate delovati, da imate vse pod kontrolo. Če se utapljate v delu, v vas ne bodo videli osebe, ki lahko sprejme nase še več odgovornosti.

3. Nikoli ne kuhajte ribe v skupni kuhinji. Mislim, da veste zakaj.

4. Ko napredujete, bo vaš uspeh povezan z opravljanjem nalog na vašo iniciativo. S tem boste podjetju doprinesli nekaj več, vsak ki je bil sprejet na delo ima kompetence, da opravlja zadane naloge.

5. Če veljate za osebo, ki je vedno dosegljiva za pomembne klice, se vedno oglasite, ko vas kličejo sodelavci. V nasprotnem primeru vam lahko zamerijo, ker vam niso pomembni.

6. Pomagajte sodelavcem, tudi če ne vidite direktne koristi od tega.

7. Ohranite odnose s sodelavci, tudi če so šli delati drugam. Te povezave vam lahko zelo koristijo pri karieri, tako pri delu v trenutnem podjetju kot ob menjavi delovnega mesta.

8. Zavedajte se svojih slabosti in jih poskusite odpraviti.

9. Ko se želite naučiti kaj novega, najdite osebo, ki to že obvlada. Glejte jih, kako delajo in se učite. Prihranili boste veliko časa in energije, hkrati pa boste tudi sodelavcu dali občutek pomembnosti.

10. Povprašajte šefa, kaj je njegov največji problem in ga rešite. Tako bo v vas videl osebo, ki lahko veliko doprinese k uspehu podjetja.

11. Zanimajte se tudi za delo svojih sodelavcev. S širšim znanjem boste napredovali hitreje.

12. Ne oklepajte se občutka, da vam nekaj pripada. Lahko vas imajo za vzvišene. Raje bodite hvaležni, za to kar imate in ostanite osredotočeni na delo in hitreje boste dosegli, kar si želite.

13. S svojim delom olajšajte delo tudi sodelavcem, ki so soudeleženi pri isti delovni nalogi.