Obstaja nekaj izredno pomembnega v procesu iskanja zaposlitve, razgovorov ali napredovanju v naši karieri, o čemer nihče prav zares ne govori, ko iščete nasvete pri svetovalcih, na raznih portalih ali pri znancih.

Strokovnjaki, prijatelji, sodelavci, vsi vam ponujajo svoje klišejske nasvete o življenjepisih, portalih Linkedln…, mreženju in o tem kako najhitreje splezati po lestvi korporativnega uspeha v vašem podjetju.

Seveda so osnovni napotki praktični in še kako pomembni, izpustijo pa ključen nasvet pri tovrstnem soočanju.

To je naravnanost vaših misli.

Spremeniti moramo svojo miselnost, jo resetirati na pozitivno, verjeti vase in in imeti neustavljivo vero, da bomo dosegli svoj cilj.

Vse to močno vpliva na iskanje nove službe, kakor tudi na napredovanje v podjetju v katerem ste že zaposleni.

Postopek iskanja zaposlitve zna biti brutalen. Uničuje nam samozavest in samopodobo. Včasih smo prisiljeni trpeti mesece nenehnih slabih novic, zaprtih vrat in negotovosti. Strahovi, ali je to konec kariere, bomo sploh še lahko plačevali kredit ali pa morda šolnino za otroke nas razjedajo.

Ključ uspeha je torej v naši miselni naravnanosti.

Ampak kako?

Spremeniti moramo tisti zaskrbljeni monolog, ki si ga nenehno ponavljamo in si jasno zastaviti zakaj želimo doseči nove cilje. Verjeti moramo, da bomo dosegli točno to k čemur stremimo. To so majhni »mentalni« triki ki so potrebni, da ostanemo motivirani, tudi kadar se v procesu srečamo z nekaj padci ali pa zaidemo v slepo ulico.

Če imamo jasno določen namen in željo zakaj bi nekaj radi dosegli, lahko dosežemo vse kar si zastavimo. Fokus naj bo na cilj in končno »destinacijo«.

Svojo miselnost moramo naravnati na tisti razgovor, katerega službe si tako želimo.

Predstavljajte si kako dobro ste se odrezali, kako sta se z delodajalcem ujela, predstavljajte si sebe kako že sedite v tisti veliki pisarni z velikim nasmeškom na obrazu. Predstavljajte si, da je služba že vaša!

Naša miselna naravnanost naj bo močno pozitivna in optimistična tudi ko bo to težko. Svetla stran vsakega spodrsljaja je namreč to, da je to le pot do našega uspeha in cilja in ne pomeni končne destinacije.

Predstavljajte si končni izid, prav takšnega kot si želite, večkrat si ga zamislite in se opomnite, da ste na poti. Ko boste tam kot zmagovalci in boste dobili tisto službo ali napredovanje, se boste ob novih izzivih lahko obrnili nazaj in opomnili kako ste to dosegli. S tem boste z lahkoto dosegli še več takšnih izzivov in večno zmagovali ter kreirali lastne uspehe.