Bliža se čas prednovoletnih službenih zabav, zato vam podajamo napotke, kako se morate na zabavi obnašati, da boste izkoristili druženje za izboljšanje medsebojnih odnosov. Hkrati vam podajamo napotek, česa se morate na zabavi izogibati.

1. Primerna obleka

Prva stvar je, da uporabite pravo mero sproščenosti. Namen zabave je, da se s sodelavci družite v sproščenem vzdušju, vendar to vseeno ni zabava z vašimi prijatelji, zato poskrbite za primeren zunanji videz, ki naj bo urejeno sproščen. Pazite, da ne boste preveč izzivalno oblečeni.ID 100444605

2. Ne govoriti o delu

Namen zabave je sproščeno druženje, zato ne načenjajte debat na temo vašega dela. Seveda pa ne zavrnite pogovora o delu, če drugi izpostavijo to temo.

3. Ne napijte se

Alkohol bo seveda prisoten in nič ni narobe z zmernim pitjem, vendar pazite, da vam stvari ne uidejo iz kontrole. Hitro se lahko osmešite in naredite kakšno napako, ki jo boste kasneje obžalovali.

4. Bodite zmerni pri hrani

Hrana je na zabavi za zagotavljanje bolj sproščenega vzdušja, zato le občasno kaj prigriznite. Nikar si ne naložite polnega krožnika dobrot pri bifeju s hrano in ne jejte, medtem ko se pogovarjate s sodelavci.

5. Ne bodite žaljivi

Žaljivih šal, črnega humorja in političnih tem se izogibajte, saj vam hitro lahko kdo kaj zameri.

6. Ne napadite nadrejenih z vprašanji o povišici.

Zabava je namenjena sproščenem druženju tudi za njih.

7. Pustite partnerja doma

Če ni izrecno navedeno v povabilu, ne pripeljite partnerja s seboj. Službena zabava je namenjena zaposlenim v vašem podjetju.

8. Zabavajte se

Bodite dobre volje in se šalite in zabavajte s sodelavci. Razkrijte jim kakšno zanimivo podrobnost iz svoje preteklosti, takšno, ki vas prikaže v dobri luči.