izboljsanje kariere

Nenehno spreminjajoča se poklicna pokrajina leta 2021, ki jo je pospešila pandemija COVID-19, je poudarila potrebo po tem, da strokovnjaki prevzamejo nadzor nad svojo kariero in se naučijo komunicirati, sodelovati in se prilagajati.

Strokovnjaki se morda sprašujejo, kako razviti in povečati svoje sposobnosti, da njihova kariera ne bo stagnirala v vse bolj zahtevni in spreminjajoči se strukturi zaposlitvenih možnosti. Zato vam bomo v tem članku razkrili 5 nasvetov za izboljšanje vaše kariere leta 2022.

1. Izgradite svojo čustveno inteligenco za uspešnejše in zadovoljujoče delo.

Ena najpomembnejših stvari, ki smo se jih letos naučili je, da je prilagodljivost na spremembe in faktorje stresa na delovnem mestu ključnega pomena za celovitost posameznikove zaposlitvene integritete.

Delodajalci vedno bolj cenijo sposobnosti čustvene inteligence, saj delavcem pomagajo učinkovito obvladovati stres in konflikte, komunicirati in graditi odnose s sodelavci. To vodi do uspeha in zadovoljstva pri svojem delu. Čeprav so te veščine pomembne v kateri koli vlogi, bodo strokovnjaki z višjimi čustvenimi količniki verjetno bolj produktivni vodje, zato lahko razvoj teh talentov poveča vaše poklicne možnosti.

2. Izkoristite dodatno izobraževanje za razširitev kariernih možnosti.

Učenje novih veščin in posodabljanje vašega trenutnega znanja vas bo pripravilo na vedno bolj spreminjajoč se korporativni svet. Novo priučene veščine vas bodo tudi pripravile na spremembe, ki se dogajajo na vašem področju, in to bo posledično povečalo vašo zaposljivost na konkurenčnem trgu.

Poiščite možnosti za nadaljnje izobraževanje, kot so usposabljanja, delavnice, spletni seminarji, spletni tečaji ali podiplomski študij. Omembe vredni so predvsem strokovni certifikati, ki ne bodo samo potrdili vaših kompetenc, ampak tudi povečali vaš potencial za zaslužek.

3. Uporabite mreženje za izgradnjo profesionalnih odnosov.

Za karierno rast je lahko oseba, ki jo poznate,lahko prav tako pomembna kot tisto, kar poznate in obvladate. Mreženje je odličen način za razvoj poklicnih odnosov.

Pridružite se omrežni platformi, kot je LinkedIn, ustvarite vizitke in razmislite o pridružitvi kakemu poklicnemu združenju. Združenja so odlična naložba za mreženje, zagotavljajo pa tudi druge vire za razvoj kariere, kot so izobraževanje, možnosti zaposlitve in mentorstvo.

4. Za navdih in motivacijo iščite vsebine, ki spodbujajo kariero.

Ljudje preživijo več časa kot kdaj koli prej za digitalne medije, zakaj torej tega časa ne bi izkoristili za iskanje vsebin, ki so koristne za vašo kariero?

Med podcasti, TED pogovori in knjigami ali zvočnimi knjigami je virov neskončno. Tovrstna vsebina je lahko informativna in navdihujoča ter lahko ponudi nove poglede na vaš trenutni poklic ali motivacijo za iskanje sanjske službe.

5. Razvijte svoje mehke veščine, da povečate svojo zaposljivost.

Medtem ko so tehnične veščine ključnega pomena, se delodajalci vse bolj zanimajo za mehke veščine, ki strokovnjakom pomagajo pri komunikaciji, sodelovanju in vodenju. Pisanje je bistvenega pomena za to, ne glede na vašo industrijo, položaj ali komuniciranje znotraj ali zunaj.

Močno pisa