Mnogo ljudi misli, da je pisanje hobijev v življenjepis potrata časa, tako za vas kot za delodajalca. Vendar temu ni vedno tako. Vedeti moramo, da lahko delodajalec glede na vaše hobije izve, kakšen človek ste oziroma katera področja svoje osebnosti razvijate v svojem prostem času.
Seveda pa moramo vedeti, kateri hobiji bodo dali našemu potencialnemu delodajalcu dodaten signal, da smo primeren kandidat.

ID 100569597

Joga

Je vsakodnevna praksa za doseganje notranjega miru in ravnotežja. Ljudje, ki se ukvarjajo z jogo, so mirni in znajo imeti stvari pod kontrolo.

Joga kot hobi bo zagotovo prednost na stresnih delovnih mestih, saj kaže na to, da se znate soočiti s stresom in ga odpraviti.

Ekstremni športi

Potapljanje, alpinizem, padalstvo,..so športi s katerimi se ukvarjajo ljudje, ki se ne bojijo neznanega in radi prestavljajo svoje meje ugodja, hkrati pa so disciplinirani in se znajo soočiti z nevarnostjo. Vse te lastnosti so zaželene pri vseh vodstvenih poklicih in pri poklicih kjer smo lahko izpostavljeni ekstremnim situacijam: vojska, policija, gasilci,…

Snemanje in produkcija video materiala

Ta znanja vam bodo prišla prav pri vseh poklicih povezanih s snemanjem/produkcijo, hkrati pa bodo dodatna vrednost pri organizaciji dogodkov in predstavitvah, kjer bo podjetje lahko uporabilo vaše znanje. Takšen hobi kaže, da ste precizni, osredotočeni in natančni.

Vzdržljivostni športi

Kolesarstvo, tek in triatloni so hobiji vztrajnih in predanih ljudi. Zaželene so na vseh delovnih mestih, še posebej za prodajalce in menendžerje.

Kapetan ekipnega športa

Idealna kombinacija, saj kaže na to da ste ekipni igralec, hkrati pa znate biti vodja. To je idealen hobi, če se prijavljate na delovno mesto v veliki firmi.

Pisanje Bloga

Je idealen hobi za vse poklice, kjer se je potrebno veliko pisno izražati. Mora pa biti vaš blog kvaliteten in brez pravopisnih napak.

Igranje inštrumenta

Igranje inštrumenta zahteva disciplino, zbranost in predanost, kar so lastnosti, ki jih delodajalci iščejo pri inženirjih in drugih tehničnih kadrih.

Planinarjenje

Planinarjenje je hobi ljudi, ki imajo radi naravo in ob tem odkrivajo nekaj novega. Je zaželen hobi za vse poklice povezane s turizmom in kvalitetnim preživljanjem prostega časa.