Zakaj je potrebna dobra organizacija?

Povsem razumljivo je, da je organiziran človek veliko bolj delovno učinkovit, saj se tako lahko posveti svojemu delu in mu ni potrebno skrbeti, da bi na karkoli pozabil. Seveda je vsak posameznik individualist in čeprav se marsikdo bolje znajde v spontanosti, si lahko z organizacijo delo zelo olajša, kar pomeni, da bo lažje in bolj učinkovito deloval.

ID 100264691 1 1

Kako se organizirati ?

Pri sami organizaciji je predvsem pomembno, da nam stvari poenostavi, kajti ne želimo si naložiti še več nepotrebnega dela ampak si želimo stvari predvsem olajšati in postati čim bolj učinkoviti pri samem delu. Seveda ne gre vedno vse po načrtu kot smo si zamislili ampak kljub temu ostanimo mirni in osredotočeni na svoje delo.

  • Delo načrtujte vnaprej.

  • Vsak dan si naredite dnevni plan in razmislite kaj je najbolj pomembno.

  • Naloge si določite po stopnji pomembnosti.

  • Postavite si cilj za posamezno nalogo in jo časovno omejite.

 

ID 100207524 1

 

5 idej, ki vam bodo v pomoč pri organiziranju.

Za lažje organiziranje si lahko pomagate na različne načine. Uporabite lahko nekaj učinkovitih idej, ki bodo morda ustrezale tudi vam:

GOOGLE KOLEDAR je pregledna aplikacija, kjer lahko vizualizirate svoj urnik in potek meseca, tedna ali dneva. V pomoč lahko uporabite različne barve saj se boste lažje znašli in določili kaj je tisti dan najbolj pomembno za opraviti. Ustvarite si lahko več različnih koledarjev, tako da jih lahko uporabljate tako za osebne namene kot za službene potrebe.

google calendar ui jun2011 1            IC 2020 Monthly Calendar Portrait Google 1

V PLANER si lahko zabeležite svoje dnevne in tedenske obveznosti ter sezname opravil. Opravila si lahko oštevilčite z določeno barvo in nato si najpomembnejše označite s številko 1 ter po vrsti označite še preostala glede na pomembnost.

ID 100554614 1

GESLA in uporabniška imena si shranite na točno določeno mesto, kjer vam bodo vedno pri roki. Na računalniku si lahko ustvarite svojo mapo z gesli, tako boste imeli vsa gesla vedno pri roki in ne boste izgubljali časa z obnovitvijo, če boste nanje pozabili.

gesloa2

Na voljo imamo tudi APLIKACIJE, ki vam lahko služijo kot beležka. Tam si lahko shranite vse koristne informacije, ki jih prejmete in nimate časa ali možnosti, da bi si jih zabeležili v planer ali google koledar. Z aplikacijo si lahko naredite krajši seznam opravil in dogodkov.

aplikacija 1

Urejena ELEKTRONSKA POŠTA vam lahko prihrani veliko časa. Sproti brišite sporočila, ki niso pomembna, preostalo pošto pa razvrstite po kategorijah. Prejeta sporočila vsak dan sproti preglejte.

  ID 100238721