1. Ni vam potrebno pisati, da ste priden delavec, v prvi vrsti zato, ker to vsi pišejo, tako da to informacijo raje podajte drugače. Naj bo vidno iz vaših dosežkov, da ste pridni.

2. Ne omenjajte, da ste brezposelni, to je razvidno iz življenjepisa. Ni potrebe, da to poudarjate.

ID 100190799

3. Ne izpostavljati, da obvladate Microsoft Office. To je pričakovano in se smatra za nuji pogoj, če je delo vezano na računalnik in ni neka posebna veščina. Spada pod računalniško pismenost.

4. Izognite se uporabi prevelikega števila pridevnikov. Bodite kratki in jedrnati. Razpišete se lahko v motivacijskem pismu, ne v CV-ju.

5. »Na vašo željo pošljem še priporočila in kopije dokumentov, diplom,..«. Če jih imate, jih pošljite zraven. V vsakem primeru jih bodo želeli videti, poleg tega pa pustite boljši vtis, saj ste oddali popolno vlogo.

6. Izogibajte se navajanja podatkov v prvi osebi. Raje napišite »delo na vodstvenem mestu«, kot pa »delal sem na vodstvenem mestu«.

7. Ni potrebno navesti, da ste točni. To se seveda od vas pričakuje, vendar je bolje, da navedete druge vrline, ki so bolj specifično povezane z želenim delovnim mestom.

8. Pazljivo pri navajanju, da ste strokovnjak. Zelo hitro vas lahko preverijo in ugotovijo če ste res.

9. Nikakor ne navajajte, česa ne znate.

10. Ne navajajte osebnih podatkov, kot so kraj rojstva, kam ste hodili v osnovno šolo, če ste poročeni,.. Navedite le podatke, ki se navezujejo na vašo kariero.

11. Ne navajajte kar vseh hobijev, ki jih imate. Navedite jih le, če mislite, da vam pomagajo, da ste zaradi njih bolj kompetentni za zasedbo delovnega mesta.

12. Ne napišite, da ste bili zadnja leta gospodinja, razen če iščete službo gospodinje. Raje napišite razlog, zakaj ste bili doma ter česa vsega ste se v tem času naučili.

13. Ne pišite, da ste naravnani na doseganje ciljev. Bolje bo, da bo to vidno iz vaših dosežkov.

14. Ne uporabljajte besed kot so: pozitivna energija, sinergija, negativne vibracije,..V CV-ju bodite konkretni in preprosti v izražanju.