V kolikor se v času, ki ga je zaznamovala epidemija, tresejo vaša karierna tla pod nogami in se bojite izgube službe, ali pa vas je ta že doletela, niste sami.

Mnogi se srečujejo z izzivi, na katere nimajo vpliva ne delodajalci, še manj pa zaposleni ali tisti, ki so novo zaposlitev že primorani iskati.

V primeru, da ste še zaposleni in vas skrbi za vaš karierni obstoj je priporočeno, da ste pozorni kaj se v vašem podjetju dogaja in v kakšni finančni in poslovni kondiciji je. Ob pozornem spremljanju zgoraj omenjenega boste lahko še pravočasno stopili v akcijo za novo zaposlitvijo, saj je iskanje le te danes predvsem preprosto in dostopno prav vsakemu.

Iskanje zaposlitve je najbolj enostavno preko spleta, na zaposlitvenih portalih, vedno bolj aktualna pri iskanju zaposlitve postajajo tudi družbena omrežja. Ne smemo pozabiti še na iskanje zaposlitve neposredno na spletu strani določenega podjetja.

Prvi korak ob izgubi službe, bodisi zaradi poteka pogodbe, ukinitve delovnega mesta zaradi epidemije in ostalih razlogov, je prijava v evidenco brezposelnih oseb na Zavodu Za Zaposlovanje RS, kjer vam dodelijo svetovalca, ki vas vodi skozi postopek in vam pomaga izdelati zaposlitveni načrt.

Glede na delavno dobo ki jo imate za sabo in glede na razlog odpovedi pogodbe, vam za določen čas pripada nadomestilo plače, do katerega boste upravičeni kot aktivni iskalec zaposlitve. Ne pozabite, da se vam s prekinitvijo delovnega razmerja, prekine tudi obvezno zdravstveno zavarovanje.

Priporočamo še registracijo na zaposlitvenih portalih, kakor je naš, kjer si ustvarite svoj profil, kriterije iskanja zaposlitve in tako razširite svoje možnosti in obveščanje o prostih delovnih mestih.

Kaj pa tisti, ki se na spletu ne znajdejo najbolje?

Zavod Za Zaposlovanje omogoča informiranje preko telefonov. Tako lahko uporabniki pridejo do potrebnih informacij, prav tako pa je na voljo brezplačna telefonska številka kontaktnega centra.

Kdaj ste nazadnje posodobili svoj življenjepis? Nenazadnje je osvežitev le tega še kako pomembna, saj je to prvi korak v boju na nove priložnosti. Pomembno je da ne izpustite nobenega na novo pridobljenega znanja in delovne izkušnje. Za dobre nasvete predlagamo obisk spletnih strani, kjer je ogromno uporabnih nasvetov kako in zakaj. Za pregled in oceno življenjepisa pa se lahko prijavite na vašem Zavodu Za Zaposlovanje.

Srečno!ID 10087302