Zavod za zaposlovanje RS je konec januarja objavil javno povabilo delodajalcem za izvedbo projekta v okviru programa Iz faksa takoj praksa.

Kaj je projekt  Iz faksa takoj praksa?

Projekt Iz faksa takoj praksa spodbuja zaposlovanje mladih do vključno 29 let, ki zaposlitev iščejo prvič, s tem pa omogoča njihovo izpopolnjevanje za konkretno delovno mesto

Kje dobiti informacije o delodajalcih, ki so se odzvali povabilu?

Na strani zavoda, kjer je trenutno objavljeno javno povabilo, bo v kratkem objavljen prvi seznam delodajalcev, katerih ponudbe so bile sprejete. Predvidoma bodo seznam dopolnjevali sproti in jih tudi dopolnjevali. Kdo od delodajalcev kandidira na javnem povabilu, je odvisno od njihovih trenutnih potreb po novem zaposlovanju, zavod pa da vsakega izmed delodajalcev preveri, ali izpolnjujejo vse pogoje za pridobitev spodbude za zaposlitev.iz faksa takoj praksa

Prednosti in naloge za delodajalce

Delodajalcem program omogoča, da osebo, ki ima terciarno stopnjo izobrazbe, izpopolnjujejo na delovnem mestu za najmanj leto dni in zanjo pridobijo sredstva v višini 6.000 evrov. Skupaj je na voljo 5 milijonov evrov, za kar je predvidenih 820 zaposlitev.

Delodajalec, ki je registriran kot samostojni poslovni subjekt s svojo matično številko, mora osebi do 29. leta na podlagi njene ravni izobrazbe omogočiti delo oz. pripravništvo za polni delovni čas oz. skladbo manj, če gre za invalidno osebo. Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci najprej sporočiti delovno mesto, nato pa osebo zaposliti po podpisu pogodbe o dodelitvi spodbude, in sicer najkasneje v 30 dneh. Na podlagi programa lahko zaposlijo do pet oseb iz ciljne skupine.