Menite, da imate slabega šefa, in komaj čakate, da pride kak dan, ko vam ga ni potrebno niti videti? Je vaš odgovor pritrdilen, ampak kljub temu niste popolnoma prepričani, če je vaš šef dejansko nemogoč ali mogoče le malce pretiravate? V pomoč smo pripravili seznam sedmih lastnosti, ki so značilne za nemogoče šefe.

nemogoc sef

1. Ne nudi nikakršnega vodstva

Nemogoč šef vam ne pomaga pri postavljanju ciljev, doseganju določene kvalitete opravljanja dela ali čemurkoli drugemu.

Če je vaš šef tak, se boste velikokrat znašli v nemogočih situacijah, saj ne boste vedeli, kaj natanko šef pričakuje od vas. Tako boste lahko opravljali neko zadolžitev, misleč, da je vse v redu, na kar pa se bo izkazalo, da je šef imel drugačno predstavo o tem, kako naj bi delo potekalo.

2. Hoče vedno imeti prav

Hoče vaš šef imeti vedno prav, ne glede na temo pogovora? Ljudje, ki hočejo imeti vedno prav, so na splošno nemogoči, še posebej škodljivo pa je to na delovnem mestu, saj daje zaposlenim občutek nemočnosti.
Dobremu šefu ni težko priznati, da se moti, kakor mu tudi ni težko upoštevati in realizirati ideje zaposlenih.

3. Ni odprt za nove ideje

Kako reagira vaš šef, ko mu predstavite kako novo idejo? Izrazi zanimanje in želi izvedeti več o njej ali predlog preprosto ignorira, ker se pač razlikuje od dosedanje prakse podjetja?

Nemogoči šefi se zelo bojijo sprememb, zato ne podpirajo inovacij. Pogosto se zgodi, da od zaposlenih zahtevajo, da utihnejo in sedejo ter opravijo delo, za katero so bili usposobljeni. To sicer lahko nekaj časa deluje, ampak vsak dan prihaja do novih tehnologij in postopkov in podjetja se morajo temu prilagoditi.

4. Ne posluša

Ko imate skrbi, povezane z delom, morate imeti občutek, da lahko šefu zaupate in da vas bo poslušal. Če z njim ne morete govoriti, se lahko začnete počutiti, kot da ste nekje obtičali, izhoda pa ni.

5. Ne zna komunicirati

Ne glede na to, ali do težav s komunikacijo pride zato, ker je šef nedosegljiv oziroma se noče pogovarjati, ali zato, ker misli, da je stvar obrazložil, ampak je ni, je šef, ki ne zna komunicirati, nemogoč.

Če ne veste, kaj morate storiti oziroma, kako morate kaj storiti, potem najverjetneje ne boste storil